Vés al contingut

Qué Fem

Tallers d’artesania

En l’espai de tallers artístics oferim diferents nivells de dificultat. Aquests nivells venen donats per l’habilitat pròpia de cada jove. Els tallers que conformen l’àrea d’artesania són:

Els usuaris que hi participen pinten quadres, fan collage, postals de Nadal, punts de llibre, estampen targetes. A través d’aquests tallers es pretén treballar l’art en l’àmbit del coneixement de l’Educació Plàstica i Visual.

Els usuaris realitzen peces de ceràmica que couen en un forn proper al centre.

Les persones usuàries realitzen peces com arracades, anells, collarets, penjolls, imants, clauers, etc. Elaboració de peces artesanals amb valor social. Peces úniques personalitzades i dissenyades per cada usuari.

Destaquem la nostra col.lecció de joies sostenibles fetes amb plàstic reciclat.Reutilitzen un tipus de plàstic que es rebutja en la quotidianitat, com les ampolles d’aigua mineral, per crear  obres d’art del reciclatge.

És una activitat que es duu a terme al terrat del palau Foronda. Un Hort Urbà adjudicat per l’ajuntament i guanyat sota concurs. Aquest projecte d’hort urbà conreat per persones amb discapacitat intel·lectual és un projecte comunitari, que millora la qualitat de vida de les persones a través de l’ús de les plantes com a mitjà d’inclusió social i benestar.

Mitjançant aquest projecte, volem realitzar una activitat per ensenyar als nostres usuaris, el correcte funcionament dels horts i com es distribueixen els aliments als men’jadors comunitaris i els bancs d’aliments de la ciutat.

Això permetrà que es generi inclusió social partint del rol actiu que cadascun d’ells té dins del projecte, amb el que es promouen valors com el treball en equip, la responsabilitat, la paciència i l’autocontrol que permet treballar aptituds professionals i potenciar l’autonomia.

Està destinat a pintar roba a mà i es treballen productes com pitets de rus, davantals, agafadors de cuina, ventalls, tovalloles per nadó, bosses amb nanses gran, etc.

Es desenvolupa la creativitat i el treball de tipus experimental on els usuaris aprenen les tècniques bàsiques pròpies dels sistemes de reproducció de les arts gràfiques.

Es tracta d’un taller on es pretén treballar als mateix temps les habilitats manipulatives, ocupació laboral y dinàmica de grups.

Es realitza a la cuina de l’associació de veïns “Amics del Passatge Pellicer”. Es treballa la creació original de receptes, la dosificació, percentatges, temps, seguiment de pautes d’elaboració…

La música suposa  una ajuda en determinats trastorns i disfuncions per afavorir el benestar físic, mental i emocional. Ens aporta beneficis a nivell sensorial, emocional, cognitiu i motor, a més d´estimular la creativitat.

La musicoterapia Estimula l’ús de la memòria, l’atenció i del treball en grup omplint el temps amb activitats satisfactòries. Desenvolupa la creativitat i l’experimentació musical com a instrument teràpeutic. Propicia diferents canals de comunicació. Assoleix una recompensa psicològica amb el descobriment d’habilitats desconegudes o la recuperació d’habilitats abandonades. Desenvolupa la coordinació dels moviments ajudant a la rehabilitació.

En definitiva, afavoreix el desenvolupament integral de les persones i en millora la qualitat de vida.

Activitats d’ocupació terapéutica

Aquest espai s’ha fet servir des del primer moment com opció de valoració de les habilitats individuals.

Amb les feines de pretaller es pretén iniciar els joves en les manualitats, amb intenció de veure les seves disponibilitats i destreses motrius. En funció d’aquest estudi es faran les derivacions cap als diferents tallers.

En tot moment es tindrà en compte el seu estat emocional i es respectaran els seus desitjos davant les feines proposades. No es pretén una producció, i per tant es tindrà en compte l’actitud, el respecte per si mateix i envers els altres, l’acceptació de les normes de funcionament del centre, així com respectar les pròpies produccions i les dels companys, i tenir cura de les instal·lacions i material, tant propi com comunitari.

Les feines es plantejaran des del punt de vista terapèutic, mantenint aquesta postura per davant de qualsevol altra.

Activitats d’ajustament personal

Activitats d’ajustament personal, activitats que pretenen l’habilitació estructural de la persona i una millora en la seva relació amb l’entorn.